راه هایی مانند شهادت شهود و علم قاضی برای اثبات فحاشی تلفنی وجود دارند. منظور از فحاشی تلفنی، استفاده از الفاظ رکیک و توهین آمیز در مکالمات تلفنی است. این کار، علاوه بر ناپسند بودن از نظر اخلاقی، از نظر قانونی نیز جرم محسوب شده و برای فرد هتاک و توهین کننده، مجازات در نظر گرفته می شود؛ البته در صورتی که شاکی بتواند فحاشی تلفنی را ثابت کند. برای اطلاع از چگونگی اثبات فحاشی تلفنی و انتخاب بهترین راه، می توانید از بهترین وکیل کیفری در مشهد یا سایر شهرها کمک بگیرید.
روش ها و چگونگی اثبات فحاشی تلفنی
فحاشی، یک جرم علیه حیثیت افراد است. شخصی که مورد فحاشی قرار گرفته، می تواند اعاده حیثیت کند؛ اما نیاز است که از چگونگی اثبات فحاشی تلفنی، اطلاع داشته باشد. موارد زیر، روش های اثبات فحاشی تلفنی هستند:
-
اقرار مجرم به فحاشی
منظور از اقرار مجرم به فحاشی، این است که فرد مجرم، صراحتا اعتراف کند که در پشت تلفن، از الفاظ رکیک و توهین آمیز استفاده کرده است. اعتراف مجرم، مدرکی بسیار قوی برای اثبات فحاشی در دادگاه محسوب می شود. در صورت اقرار، روند دادرسی تسریع می یابد و دیگر نیاز به بررسی گسترده و طولانی مدت نخواهد بود.
-
شهادت شهود برای ثابت کردن فحاشی تلفنی
شهادت شهود، یکی دیگر از راه های اثبات فحاشی تلفنی است. اگر در هنگام وقوع فحاشی، افرادی در محل حضور داشته اند که می توانند وقایع اتفاق افتاده را شرح دهند، شهادت آنها میتواند به عنوان یک مدرک قابل استناد در دادگاه مورد استفاده قرار گیرد.
-
علم قاضی در پرونده فحاشی تلفنی
علم قاضی، نقش مهمی در پرونده های فحاشی تلفنی دارد. قاضی، با بررسی تمام شواهد و قرائن موجود در پرونده و تجربیات و دانش خود، کار تصمیم گیری و صدور حکم را انجام می دهد. همچنین او می تواند از مدارک و مستندات دیگر مانند صدای ضبط شده، پیامک، فیلم، اسکرین شات و… استفاده کند. این مدارک، از روش های اثبات محسوب نمی شوند و فقط به افزایش علم قاضی کمک می کنند.
در چه صورت فحاشی جرم تلقی می شود؟
شرط تحقق جرم فحاشی، رکیک بودن الفاظ بیان شده است؛ بدین معنا که کلمات گفته شده، در فرهنگ و عرف، ناپسند و موهن شناخته شوند. حذف رفتارهای مودبانه و کلمه های احترام آمیز، به عنوان فحاشی شناخته نمی شود. نکته دیگر این که فحاشی، جرمی است که صرفا انجام آن غیر قانونی شناخته می شود و به نتایج و تاثیرات بستگی ندارد.
مجازات فحاشی تلفنی چیست؟
فحاشی تلفنی، به عنوان مزاحمت تلفنی در نظر گرفته می شود. اگر شاکی با اطلاع از چگونگی اثبات فحاشی تلفنی بتواند جرم را ثابت کند، فرد هتاک، تحت پیگرد قانونی قرار می گیرد و مجازات فحاشی اعمال می شود. این مجازات ممکن است شامل حبس یا شلاق باشد و به میزان شدت توهین بستگی دارد. در ماده 641 قانون مجازات اسلامی آمده است که:
هر گاه کسی به وسیله تلفن یا دستگاههای مخابراتی دیگر برای اشخاص ایجاد مزاحمت نماید، علاوه بر اجرای مقررات خاص شرکت مخابرات، از سوی قانون جزا نیز به حبس محکوم خواهد شد.
جمع بندی؛ چگونگی اثبات فحاشی تلفنی
اقرار مجرم، شهادت شهود و علم قاضی از روش های ثابت کردن جرم فحاشی تلفنی هستند. مدارکی مانند صدای ضبط شده، اسکرین شات و پیامک نیز اگرچه به تنهایی برای اثبات جرم کافی نیستند؛ اما می توانند کمک کننده باشند و علم قاضی را افزایش دهند. از نظر قانون، فحاشی تلفنی، جرم محسوب شده و مجازات دارد.
اگر هنگام مکالمه تلفنی مورد فحاشی قرار گرفته اید، می توانید برای اطلاع از چگونگی اثبات فحاشی تلفنی و حفاظت از حقوق خود، با وکیل پایه یک دادگستری مشورت کنید. در گروه حقوقی رامین پورعطا، وکلای متخصص و حرفه ای حضور دارند که آماده مشاوره و خدمت رسانی به شما عزیزان هستند.
سوالات متداول در مورد چگونگی اثبات فحاشی تلفنی
آیا صدای ضبط شده برای اثبات فحاشی تلفنی کفایت می کند؟
خیر. صدای ضبط شده به تنهایی برای اثبات فحش تلفنی کافی نیست اما می تواند در کنار شواهد و قرائن دیگر قرار گرفته و باعث کمک به علم قاضی شود.
در چه صورت فحاشی، جرم محسوب می شود؟
فحاشی در صورتی جرم محسوب می شود که الفاظ بیان شده، در جامعه زشت و ناپسند تلقی شوند. تشخیص این موضوع بر عهده قاضی است.
آیا جرم فحاشی تلفنی قابل گذشت است؟
بله. در صورتی که شاکی رضایت دهد، مجرم بخشیده شده و مجازات نمی شود.