چگونگی اعتراض به رای طلاق توافقی در ایران

اعتراض به رای طلاق توافقی

چگونگی اعتراض به رای طلاق توافقی، یکی از اولین سوالات و چالش هایی است که پس از گام نهادن در راه طلاق با آن مواجه می‌شوند؛ البته که بهترین راه برای پاسخ های هوشمندانه و صحیح به این قبیل سوالات مشورت با متخصصین این حوزه یعنی بهترین وکیل طلاق مشهد است؛ اما به هر صورت در این مقاله سعی کرده‌ایم به بخش بزرگی از سوالات ذهنتان در این باره پاسخ دهیم.

طلاق توافقی همان‌طور که از نامش پیداست؛ طلاقی است که با رضایت دو طرف و با انجام توافقات در بین آن ها انجام می‌شود. زوجین پس از مراجعه به دادگاه خانواده و طی کردن مسیر مربوطه که شامل جلسات مشاوره و صادر کردن گواهی عدم امکان سازش است، حکمی دریافت می‌کنند تحت عنوان حکم طلاق.

پس از دریافت حکم زوجین بعد از ۲۰ روز امکان مراجعه به دفاتر طلاق و ازدواج را خواهند داشت و سردفتردار پس از قطعی شدن حکم نهایی امکان جاری کردن حکم طلاق را دارد. اما چرا پس‌ از ۲۰ روز؟

در قسمت بعد چرایی آن را به طور کامل شرح داده‌ایم.

اعتراض به رای طلاق توافقی چگونه است؟

همان طور که گفتیم پس از ۲۰ روز حکم طلاق قطعی می‌شود؛ بنابراین این ۲۰ روز زمانی است که برای هرگونه اعتراض به رای طلاق توافقی برای حکم صادره در نظر گرفته شده است. لازم به ذکر است که به طور کلی هر حکمی ۲۰ روز زمان اعتراض دارد؛ قاعدتا طلاق توافقی هم مستثنی از این قاعده نیست!

در ادامه مطلب به شما خواهیم گفت که از چندین روش می‌توانید نسبت به رای صادر شده اعتراض کنید. اما یک سوال کلیدی دیگر در اینجا مطرح می‌شود؛ آیا می‌توان بدون در نظر گرفتن زمان اعتراض در سریع ترین زمان ممکن حکم طلاق را اجرا کرد؟ پاسخ؛ بله است!

در صورتی که زوجین برای جاری شدن صیغه طلاق عجله داشته باشند و بخواهند که از فرصت و حق اعتراض خود چشم پوشی کنند؛ این کار امکان پذیر است!

در این حالت زوجین بدون منتظر ماندن بلافاصله با مراجعه به شعبه ای که حکم را صادر کرده است می‌توانند حکم حق تجدید نظر خواهی و فرجام خواهی را از خود ساقط و سلب کنند. در این صورت حکم طلاق قطعی شده و نیازی به ۲۰ روز انتظار نیست.

اگر به دنبال راه و روش اعتراض به حکم طلاق توافقی هستید قسمت بعدی را با دقت مطالعه فرمایید.

روش های اعتراض به رای طلاق توافقی

روش های اعتراض به رای طلاق

اگر به هر دلیلی یکی از زوجین نسبت به مندرجات حکم طلاق اعتراضی داشته باشد، می‌تواند از طرق زیر مراتب اعتراض خود را اعلام کند و پس از آن پرونده به دادگاه تجدید نظر خواهی استان ابلاغ خواهد شد تا رسیدگی غایی از آن به عمل آید.

به طور کلی اعتراض به حکم طلاق به پنج صورت می‌تواند انجام شود؛ لازم به ذکر است که در صورت طلاق توافقی فقط با دو یا نهایتا سه روش می‌توانید نسبت به رای طلاق توافقی اعتراض کنید‌. در هر حال دانستن تمام این موارد خالی از لطف نیست و باعث می‌شود که دید بهتری نسبت به حقوق خود داشته باشید؛ از طرفی متقاعد خواهید شد که چرا در طلاق توافقی امکان استفاده از برخی صور اعتراضی وجود ندارد.

واخواهی از رای و حکم صادر شده از دادگاه

در صورتی که یکی از زوجین و یا نماینده آن ها در دادگاه حضور نداشته باشد و دادگاه رای طلاق را صادر کند؛ امکان اعتراض و واخواهی نسبت به رای طلاق وجود دارد. توجه کنید که این نوع اعتراض عملا در طلاق توافقی غیر منطقی است چرا که طلاق توافقی با حضور و توافق دو نفر صورت می‌گیرد؛ بنابراین این توضیحات؛ این روش بیشتر برای طلاق های غیابی موثر است تا یک بار دیگر پرونده به جریان بیفتد و مجددا بررسی شود.

فرجام‌خواهی برای حکم طلاق

این نوع از اعتراض توسط عالی ترین مرجع قضایی کشور یعنی دیوان عالی کشور بررسی می‌شود. فرجام خواهی به عبارتی تشخیص منطبق بودن یا عدم انطباق حکم بر موازین شرعی و مقررات قانونی است.

فرجام خواهی برای طلاق هم برای بررسی دقیق تطابق رای طلاق با موازین شرعی و قوانین مرتبط انجام می‌شود.

نتیجه فرجام خواهی در طلاق، ارزیابی مجدد ماهیت حکم طلاق نیست و با انجام این عمل حکم قبلی اختصاصا در موضوع طلاق تغییر نخواهد کرد و جایگزین نخواهد شد.

با تمام این تفاسیر باید بدانید که در موضوع طلاق فرجام خواهی تنها برای مطابقت با شرع و مقررات است و در صورت عدم تطابق، حکم طلاق لغو می‌شود‌.

لازم به ذکر است که مهلت فرجام خواهی برای افراد داخل ایران ۲۰ روز و برای افرادی که خارج از ایران هستند ۲ ماه است.

تجدید نظر خواهی در اعتراض به رای دادگاه

این روش برای اعتراض به احکام صادر شده از دادگاه بسیار رایج است و یکی از راه های اعتراض به رای طلاق توافقی نیز می‌باشد. در واقع تجدید نظر خواهی درخواستی از سمت یکی از زوجین است تا پرونده و حکم صادره مجددا بررسی شود. تمام احکام صادر شده از سمت دادگاه امکان درخواست تجدید نظر دارند و پرونده پس از اعتراض و درخواست تجدید نظر؛ به دادگاه تجدید نظر تسلیم می‌گردد.

این نوع اعتراض زمانی کاربرد دارد که پس از صدور رای از سمت دادگاه بدوی یکی از طرفین مدعی باشد که رای بر اساس تمام دلایل ذکر شده از سوی یکی از طرفین دعاوی صادر نشده است و یا قاضی پرونده دچار اشتباه شده است؛ بنابراین شخص مدعی است که رای صادره صحیح و عادلانه اتخاذ نشده است.

اعاده دادرسی

در صورتی که حکم صادره با خواسته خواهان مطابقت نداشته باشد، یکی از طرفین خواهان یا خوانده میتوانند اعاده دادرسی نمایند. این روش نیز یکی از راه‌ های دیگراعتراض به رای است.

اعاده دادرسی هم مهلت مشخصی دارد و مانند فرجام خواهی برای افراد مقیم ایران تنها ۲۰ روز و برای افراد خارج از ایران ۲ ماه است.

سخن آخر؛ از آن‌جایی که پروسه طلاق بسیار پیچیده و پر پیچ و خم است همیشه مشاوره و کمک گرفتن از یک وکیل خبره را پیشنهاد می‌کنیم؛ جدا از آن تا حد ممکن هر کدام از شیوه های اعتراض به موقع و صحیح به رای صادر شده را در این مقاله به تفصیل بررسی کردیم و حتما تا کنون متوجه شده اید که بهترین روش های اعتراض به حکم طلاق توافقی تجدید نظر خواهی و فرجام خواهی است الباقی روش ها تنها در شرایط خاص می‌توانند مناسب روند پرونده شما باشند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط
پیمایش به بالا