همه چیز در رابطه با اثبات کلاهبرداری با شاهد

اثبات کلاهبرداری با شاهد

روش های کلاهبرداری این روزها بسیار پیچیده تر از قبل شده است و بازار کلاهبرداری و رسیدن به اموال دیگران با فریب و نیرنگ از همیشه داغ تر است؛ به همین خاطر است که احتمالا شما هم مانند هزاران مال باخته دیگر در فکر شکایت و اثبات کلاهبرداری با شاهد هستید.

در این مقاله ابتدا به اثبات کلاهبرداری با شاهد می پردازیم و پس از آن به سراغ بررسی دیگر فرصت های اثبات می‌رویم تا در کنار هم برای احقاق حقوقتان بجنگیم. مثل همیشه اولین و مهم ترین توصیه ما به مالباختگان کلاهبرداری کمک گرفتن از یک وکیل خبره است؛ قاعدتا اگر در مشهد زندگی می‌کنید باید در پی یافتن یک وکیل کیفری در مشهد باشید؛ به هر صورت در این مطلب هم چارچوب اصلی و نکات بسیار مفیدی از نحوه شکایت و اثبات کلاهبرداری با شاهد و روش های دیگر را می آموزید.

کلاهبرداری چیست؟

کلاهبرداری چیست

کلاهبرداری در ساده ترین تعریف خود عبارت است از تحصیل مال دیگری از طریق فریب عمدی افراد به صورت غیر منصفانه و محروم کردن قربانی از حقوق خودش است.

در کلاهبرداری مجرم با انواع روش های گول زننده کاری می‌کند که فرد خودش با رضایت کامل اموالش را به مجرم تسلیم کند؛ از همین رو اثبات کلاهبرداری ممکن است کمی سخت باشد؛ اما نگران نباشید ما مسیر رسیدن به این مهم را برای شما ترسیم کرده ایم.

فراموش نکنید که این کار هم با کمی ممارست و پایداری قطعا شدنی است.

اثبات کلاهبرداری با شاهد چگونه است؟

در قانون مجازات اسلامی برای شهادت افراد جایگاه و اعتبار خاصی در نظر گرفته شده است. طبق اصل 199 قانون مجازات اسلامی برای اثبات کلاهبرداری با شاهد به شهادت دو مرد با شرایط ویژه ای که در ادامه می گوییم نیاز است.

لازم به ذکر است که برای اثبات هر جرمی دو شاهد مرد کافی است؛ مگر در جرایمی مانند زنا، لواط، تفیذ، مساحقه؛ در این شرایط به چهار شاهد مرد نیاز است. منظور از شهادت این است که تمام شاهدین هر یک به تنهایی با تمام حواس پنجگانه خود جرم مذکور را درک کرده باشند؛ در این صورت شهادت شهود اعتبار خواهد داشت.

شهادت در ارتباط با کلاهبرداری به این معنا است که شاهد بتواند اثبات کند که شاهد تحصیل حقوق مالباخته توسط کلاهبردار بوده‌ است و ادعا کند که تمام این فرایند به قصد فریب و نیرنگ مالباخته و یا مالباختگان صورت گرفته است.

شرایط شهود برای شهادت چگونه است؟

مطابق قانون برای معتبر بودن شهود یک‌سری قوانین و شرایط سختگیرانه وضع شده است و شاهد باید با این شرایط کاملا مطابق باشد تا بتواند در جهت اثبات کلاهبرداری با شاهد اقدام کند.

8 شرط اصلی برای اینکه شهود بتوانند در دادگاه شهادت معتبری ارائه دهند، عبارت است از:

  1. عاقل بودن
  2. بالغ بودن شاهد
  3. عادل بودن شاهد
  4. مشروع بودن نسبت (طهارت مولد)
  5. ولگرد نبودن
  6. عدم وجود خصومت با یکی از طرفین
  7. ذینفع نبودن شاهد
  8. عدم اشتغال شاهد به تکدی گری

معرفی تمام روش های اثبات کلاهبرداری

معرفی تمام روش های اثبات کلاهبرداری

برای اثبات جرم کلاهبرداری سه روش اصلی وجود دارد که در این بخش به تفصیل به هر یک میپردازیم؛ قاعدتا بهترین و محکم ترین روش اثبات کلاهبرداری از طریق اقرار خود مجرم است و در این مبث جای شکی نمی‌ماند.

1- علم قاضی

در اکثر پرونده ها علم قاضی به تنهایی می‌تواند اثبات یا رد جرم را رقم بزند، این علم می‌تواند بر اساس مدارک و شواهد، گفته های طرفین و یا حتی تجربه قاضی حاصل شده باشد.

با این تفاسیر می‌توانیم بگوییم که علم قاضی یقین حاصل شده از مستنداتی است که نزد وی وجود دارد.

2- شهادت شهود

در بخش بالا این مورد را به طور کامل توضیح دادیم، همانطور که گفتیم در اثبات کلاهبرداری با شاهد به دو شاهد مرد عاقل و بالغ برای شهادت نیاز است.

3- اقرار کلاهبردار

چنانچه شخص کلاهبردار به اقدامات خود اعتراف کند، جرمش اثبات می‌گردد و نیازی به تحقیق مجدد و گسترده نیست. در واقع اثبات کلاهبرداری با اقرار به این صورت است که مجرم پرده از تمام اعمال انجام شده اش برمیدارد و صراحتا از جانب خودش به ارتکاب جرم اعتراف می‌کند.

مطابق قانون تنها یک بار اقرار مجرم به جرم اش کافی است و نیازی نیست که بارها و بارها به جرم مذکور اقرار کند.

4- نقش وکیل کیفری در اثبات کلاهبرداری با شاهد

نقش وکیل کیفری در اثبات کلاهبرداری بسیار واضح و مبرهن است؛ در واقع وکیل کیفری با تمام چم و‌خم این مسیر آشنایی دارد و بنابر علم و تجربه خود می‌تواند به نحوی موثر از حقوق شما دفاع کند و در نهایت با کمترین مدارک قاضی پرونده را به مسیر درستی هدایت کند تا حتی در صورت نبود مدارک کافی قاضی بنابر علم خود تصمیم نهایی را صادر کند.

انواع کلاهبرداری از منظر قانون

انواع کلاهبرداری از منظر قانون

از منظر قانون دو نوع کلاهبرداری وجود دارد؛ نوع اول کلاهبرداری مشدد است و نوع دوم کلاهبرداری ساده!

کلاهبرداری مشدد: اگر کلاهبرداری از شهرداری، کارمندان دولتی و موسسات دولتی باشد و یا کلاهبردار خود را کارمند دولت مثلا پلیس راهنمایی و رانندگی معرفی کند و یا اقدام به فریب عمومی در رسانه های جمعی نمایید کلاهبرداری مشدد محسوب می‌گردد.

کلاهبرداری ساده: کلاهبرداری ساده تمام موارد کلاهبرداری به جز موارد بالا را شامل می‌شود.

در پایان…

برای اثبات کلاهبرداری روش های بسیاری وجود دارد؛ برای مثال یکی از بهترین روش ها اثبات کلاهبرداری با شاهد است؛ در این روش به شاهد مرد که صلاحیت هشتگانه شاهد شدن را داشته باشند نیازمند هستید. فراموش نکنید که در ابتدا باید متوجه تعریف کلاهبرداری باشید و آن را با سرقت و دیگر جرایم مشابه اشتباه نگیرید، کلاهبرداری جرمی است که در آن فریب و اغفال مالباخته محرز و عمدی باشد. در آخر توصیه می‌کنیم که در این راه برای احقاق حقوقتان حتما از یک وکیل خبره کیفری کمک بگیرید.

سوالات متداول

عنوان کلاهبرداری برای هر فردی به اقدام به جلب اموال کسی کرده باشد مناسب است؟

قاعدتا خیر ممکن است این جلب اموال از طریق دزدی، اختلاس و… باشد. کلاهبرداری فقط در صورتی بر کسی اطلاق می‌گردد که با اغفال و تقلب صاحب مالی شده باشد و این تقلب محرز باشد.

در نتیجه رکن کلاهبرداری و سرقت و امثال آن از طریق تقلب و اغفال از یکدیگر متمایز می‌گردند؛ به این معنا که فرد مالباخته حتما به دلیل فریب خوردگی باید مالش را از دست بدهد تا کلاهبرداری محسوب شود.

سوگند جزو روش های اثبات کلاهبرداری محسوب نمی‌شود؟

خیر؛ در قسمت های بالایی مقاله هم در ارتباط با روش های اثبات کلاهبرداری صحبت کردیم. در میان روش های اثبات جرائم تعزیری سوگند جایی ندارد و امکان اثبات جرم از این طرف وجود ندارد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط
پیمایش به بالا