خواندن صیغه طلاق بدون حضور زوج ممکن است؟

خواندن صیغه طلاق بدون حضور زوج

یکی از شرایط خواندن صیغه طلاق بدون حضور زوج، حضور وکیل یا نماینده قانونی از طرف او است. شرایط دیگری نیز وجود دارند که اجرای صیغه بدون حضور مرد انجام می شود. یکی از این شرایط، غیبت طولانی مدت مرد است. اگر از وضعیت شوهر، محل سکونت او و… اطلاعاتی در دسترس نباشد، زن می تواند با کمک گرفتن از بهترین وکیل طلاق در مشهد یا شهرهای دیگر، از دادگاه، تقاضای اجرای صیغه طلاق را داشته باشد.

شرایط خواندن صیغه طلاق بدون حضور مرد

شرایط خواندن صیغه طلاق بدون حضور مرد

حضور زوج یا وکیل او در دفترخانه برای اجرای صیغه طلاق، اهمیت خاصی دارد؛ اما در صورت وجود شرایط زیر، دادگاه با بررسی دلایل و مدارک و با در نظر گرفتن مصلحت زن، حکم به اجرای صیغه طلاق به صورت غیابی می دهد:

1. عدم حضور زوج برای طلاق و اعلام نکردن عذر موجه

اگر زوج از حضور در دادگاه خودداری کند و عذری موجه برای این امر ارائه ندهد، شرایط خواندن صیغه طلاق بدون حضور زوج فراهم می شود. طبق ماده 33 قانون حمایت خانواده، زمانی که زوجه با حکم قطعی طلاق به دفترخانه مراجعه می کند، سردفتر موظف است ابلاغیه ای مبنی بر حضور در دفترخانه برای اجرای صیغه طلاق به زوج ارسال نماید.

در صورت عدم حضور زوج طی مهلت هفت روزه، برای دومین مرتبه، ابلاغیه هر دو طرف ارسال می شود. چنانچه زوج پس از ابلاغیه دوم نیز برای اجرای صیغه طلاق حاضر نشود و عذر موجهی ارائه ننماید، سردفتر اقدام به جاری کردن صیغه طلاق نموده و مراتب را به زوج ابلاغ می نماید.

2. وکالت در طلاق زن

اگر زن، وکالت در طلاق یا همان حق طلاق داشته باشد، می تواند از طرف مرد، وکیل انتخاب کند. وکیل قانونی، به جای مرد، مراحل طلاق را پیش می برد و در مرحله آخر که همان اجرای صیغه طلاق است حاضر می شود.

3. غیبت طولانی مدت زوج

گاهی ممکن است که زوج به مدت طولانی غایب باشد و هیچ اطلاعی از وضعیت یا محل سکونت او در دسترس نباشد. در این صورت، دادگاه پس از بررسی و اطمینان از اینکه اقدامات قانونی لازم برای پیدا کردن مرد انجام شده است، دستور خواندن صیغه طلاق بدون حضور زوج را می دهد.

4. امتناع زوج از اجرای طلاق با وجود حضور در دفترخانه

اگر زوج در دفترخانه حاضر شده اما از اجرای صیغه طلاق امتناع ورزد، با صلاحدید دادگاه، صیغه طلاق اجرا می شود.

خواندن صیغه طلاق بدون حضور زوجه

در مورد اجرای صیغه طلاق بدون حضور زن، ماده 35 قانون حمایت از خانواده بیان می کند:”هرگاه زوج در مهلت مقرر به دفتر رسمی ازدواج و طلاق مراجعه و گواهی عدم امکان سازش را تسلیم کند، درصورتی که زوجه ظرف یک هفته در دفترخانه حاضر نشود سردفتر به زوجین اخطار می‌ کند برای اجرای صیغه طلاق و ثبت آن در دفترخانه حاضر شوند. در صورت عدم حضور زوجه صیغه طلاق جاری و پس از ثبت به وسیله دفترخانه مراتب به اطلاع زوجه می‌رسد.”

طبق این ماده، هنگامی که گواهی عدم امکان سازش صادر می شود، مرد سه ماه فرصت دارد تا به دفترخانه مراجعه کرده و طلاق را ثبت کند. اگر زن، ظرف مدت یک هفته به دفترخانه مراجعه نکند، دفتردار، ابلاغیه حضور برای زن و مرد ارسال می کند. در صورتی که زن باز هم حضور پیدا نکند، خواندن صیغه طلاق بدون حضور او انجام خواهد شد.

اگر زن، تمایلی به حضور نداشته باشد، می تواند برای خود وکیل بگیرد تا به جای او مراحل را پیش ببرد.

خواندن صیغه طلاق بدون حضور زوجین

با داشتن وکیل، خواندن صیغه طلاق بدون حضور زن و مرد امکان پذیر است. وکلای طرفین با داشتن وکالتنامه، می‌توانند به نمایندگی از موکلین خود در تمام مراحل طلاق از جمله اجرای صیغه آن حاضر شوند. برای این کار، هر کدام از زوجین باید برای خود وکیل انتخاب کند و یک وکیل نمی تواند وکالت هر دو نفر را بر عهده بگیرد.

مهلت اجرای صیغه طلاق

هنگامی که دادگاه در طلاق توافقی یا از طرف مرد، گواهی عدم امکان سازش را صادر می کند، زوجین سه ماه فرصت دارند تا آن را به دفتر ثبت طلاق ارائه دهند. اما گواهی عدم امکان سازش چیست؟ این گواهی بیان می کند که امکان سازش و توافق میان طرفین وجود ندارد.

در صورتی که طلاق از سمت زوجه باشد، دادگاه حکم طلاق صادر می کند که مدت اعتبار آن، 6 ماه پس از تاریخ ابلاغ حکم فرجام خواهی است.

مدارک لازم برای اجرای صیغه طلاق در دفترخانه

مدارک لازم برای اجرای صیغه طلاق در دفترخانه

برای اجرای صیغه طلاق در دفترخانه، مدارک زیر مورد نیاز است:

  • حکم قطعی دادگاه
  • سند ازدواج یا رونوشت آن
  • شناسنامه و کارت ملی زوجین
  • گواهی عدم بارداری زوجه

جمع بندی؛ خواندن صیغه طلاق بدون حضور زوج

خواندن صیغه طلاق بدون حضور زوج در شرایط خاصی امکان پذیر است. به طور کلی، حضور زوج یا وکیل قانونی او برای جاری شدن صیغه طلاق شرط است؛ اما در مواردی مانند غیبت طولانی مدت زوج، امتناع او از اجرای صیغه طلاق با وجود حضور در دفترخانه و یا داشتن وکالت در طلاق از سوی زن، دادگاه می تواند با بررسی دلایل و مدارک، حکم به اجرای صیغه طلاق بدهد. برای انجام مراحل قانونی طلاق و اطمینان از حقوق قانونی، توصیه می شود که افراد از وکیل کمک بگیرند. وکیل رامین پورعطا، با تجربه زیاد در پرونده های خانواده و طلاق، می تواند به بهترین نحو از حقوق شما دفاع کند.

سوالات متداول؛ اجرای صیغه طلاق بدون حضور مرد

با وکالت در طلاق زن، حضور مرد برای اجرای صیغه طلاق لازم است؟

خیر، اگر زن وکالت در طلاق داشته باشد، به جای مرد یک وکیل قانونی انتخاب می کند تا روند طلاق را پیش ببرد و برای خواندن صیغه طلاق در دفترخانه نیز حضور یابد.

حکم طلاق چه تفاوتی با گواهی عدم امکان سازش دارد؟

حکم طلاق با درخواست جدایی از طرف زن و گواهی عدم امکان سازش در طلاق توافقی یا طلاق از طرف مرد صادر می شود.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط
پیمایش به بالا