تکلیف بچه ها بعد از طلاق چه می شود؟

تکلیف بچه ها بعد از طلاق

تکلیف بچه ها بعد از طلاق بدین صورت است که فرزند چه دختر و چه پسر، تا هفت سالگی با مادر زندگی می کند؛ مگر این که مادر توانایی مالی و یا صلاحیت جسمی و روانی نداشته باشد. کودک پس از هفت سالگی نزد پدر رفته و تا سن بلوغ با او می ماند. فرزند با هر والدی که زندگی کند، والد دیگر حق ملاقات با او را دارد و شرایط و مکان این ملاقات تحت تاثیر عواملی است که در ادامه به توضبح آن پرداخته خواهد شد.

اگر در پورسه طلاق و مسائل مربوز به حضانت و… هستید، برای گرفتن حضانت فرزند، می توانید از وکیل طلاق مشهد یا سایر شهرها کمک بگیرید. 

تفاوت حضانت و ولایت

تفاوت حضانت و ولایت

بسیاری از افراد فکر می کنند که حضانت و ولایت یکی هستند ولی این گونه نیست؛ حضانت به معنای سرپرستی و نگهداری است در حالی که ولایت به معنای داشتن حق تصمیم‌ گیری در مورد مسائل زندگی فرزند می باشد. حتی اگر مادر سرپرست باشد، ولایتی بر فرزند خود ندارد و تا زمانی که فرزند به سن قانونی 18 سال برسد، ولایت او با پدر و جد پدری به صورت همزمان است.

حضانت دختر بعد از طلاق

حضانت دختر تا 7 سالگی با مادر است. پس از آن که 7 سال او کامل شد، باید نزد پدرش برگردد. از 7 سالگی تا 9 سالگی به مدت دو سال با پدر خود زندگی می کند. پس از رسیدن به سن بلوغ که همان 9 سالگی است، دختر انتخاب می کند که با کدام والد می خواهد زندگی کند.

حضانت پسر بعد از طلاق

پسر بعد از طلاق، تا 7 سالگی با مادر زندگی می کند. پس از 7 سالگی، نزد پدر باز می گردد و تا رسیدن به سن بلوغ که برای پسران 15 سالگی است، با پدر خود می ماند. پس از سن بلوغ، خود پسر می تواند انتخاب کند که با پدر و یا مادر می خواهد زندگی کند.

حضانت فرزندان پس از سن بلوغ

پس از رسیدن به سن بلوغ که در دختران 9 سالگی و در پسران 15 سالگی است، حق انتخاب به عهده خود فرزند است و او انتخاب می کند که زندگی با کدام والد را ترجیح می دهد. اگر پدر را انتخاب کند به زندگی با او ادامه می دهد و اگر انتخابش مادر باشد، نزد او می رود.

حضانت فرزند طلاق بعد از 18 سالگی

حضانت بعد از 18 سالگی و رسیدن به سن قانونی، معنایی ندارد. به عبارتی فرزند، از دایره حضانت خارج می شود و می تواند آزادانه برای خود تصمیم بگیرد. در این سن دادگاه نمی تواند برای محل زندگی فرزند تصمیم گیری کند.

حضانت فرزند در طلاق توافقی

در طلاق توافقی زوجین خودشان به توافق رسیده و شرایط جدایی را تعیین می کنند. یکی از مسائلی که باید بر سر آن توافق شود، بحث حضانت فرزند است. در توافق صورت گرفته، والدین برای روشن شدن تکلیف بچه ها بعد از طلاق، مشخص می کنند که حضانت فرزند یا فرزندان مشترکشان بر عهده کدام یک از آنها باشد.

حضانت دائمی چیست؟

حضانت دائمی چیست

حضانت دائمی در جریان طلاق توافقی صورت می گیرد و بدین معناست که یک والد رضایت دهد که فرزند به صورت دائم نزد والد دیگر خود باقی بماند. این کار ممکن است به دلیل مهاجرت، تمکن مالی زیاد و یا مسائل دیگر رخ دهد.

حضانت برای جد پدری

اگر پدر و مادر هر دو فوت کنند یا پدر از دنیا برود و مادر صلاحیت نگهداری از فرزند را نداشته باشد، حضانت به جد پدری واگذار می شود. اگر جد پدری نیز در قید حیات نباشد، قیم را دادگاه انتخاب می کند. 

مدارک لازم برای حضانت

برای این که حضانت فرزند خود را بر عهده بگیرید نیاز است که مدارک زیر را به دادگاه ارائه کنید:

  • کارت ملی و شناسنامه
  • سند ازدواج
  • سند طلاق

اگر ارائه هر کدام از موارد فوق ممکن نباشد، می توان مدارک زیر را به دادگاه داد:

  • برگه درخواست استعلام
  • برگه نظر کارشناس
  • برگه پزشکی قانونی
  • برگه شهادت شهود
  • تحقیقات محلی

ملاقات با فرزند طبق قانون جدید

ملاقات با فرزند، یکی از حقوق طبیعی و قانونی پدر یا مادری محسوب می شود که حضانت را بر عهده ندارد. ایجاد تعادل روانی، ارتباط فرزند با هر دو والد و تامین نیازهای او، از دلایل اهمیت ملاقات هستند. طبق قانون نمی توان والد غیر سرپرست را از دیدن فرزند خود محروم کرد. اگر والد سرپرست مانع از ملاقات والد دیگر با فرزند شود، ممکن است به 3 تا 6 ماه حبس و پرداخت جزای نقدی محکوم شود.

تعیین زمان و مکان ملاقات با فرزند

ارتباط با والدین، حق طبیعی فرزند محسوب می شود؛ زمان و مکان ملاقات بر اساس سن کودک و شرایط روحی او، شغل والدین و فاصله مکانی تعیین می شود. این کار یا به صورت توافقی توسط والدین و یا با حکم دادگاه مشخص می شود. ملاقات در مکانی باید انجام شود که برای کودک آسیب زننده نباشد.

نفقه فرزند

نفقه فرزند به معنای هزینه های زندگی اوست و پرداخت آن بر عهده پدر می باشد. حتی زمانی که فرزند با مادر خود زندگی می کند، پدر موظف است که هزینه های او را پرداخت و نیازهایش را برطرف کند. مبلغ نفقه توسط کارشناس دادگاه تعیین می شود. اگر پدر از دادن نفقه خودداری کرده و مادر به همین علت از او شکایت کند، ممکن است به 6 ماه حبس محکوم شود. در صورت فوت پدر، جد پدری باید وظیفه پرداخت نفقه را بر عهده بگیرد. 

سلب حضانت فرزندان از والدین

سلب حضانت فرزندان از والدین

سلب حضانت در صورتی انجام می شود که امکان آسیب دیدن روحی و جسمی فرزند وجود داشته باشد. اعتیاد به مواد مخدر یا الکل، مشکل روانی، عدم تامین نیازهای مالی، سواستفاده جنسی و جسمی از کودک، وادار کردن کودک به کارهای ضد اجتماعی مانند گدایی، تکدی گری و… از عوامل سلب حضانت هستند. 

اگر مادر ازدواج مجدد کند تکلیف حضانت چه می شود؟

در گذشته، با ازدواج مجدد مادر، حق حضانت از او سلب می شد و فرزند نزد پدر خود باز می گشت. امروزه این قانون عوض شده و زن پس از ازدواج هم می تواند از فرزندش نگهداری کند؛ البته به شرطی که دادگاه تشخیص دهد که مادر و همسرش صلاحیت نگهداری از فرزند را دارند.

جمع بندی؛ تکلیف بچه ها بعد از طلاق

تکلیف بچه ها بعد از طلاق طبق قانون، این گونه است که  حضانت فرزند تا هفت سالگی بر عهده مادرش می باشد و پس از آن باید نزد پدر خود برود. فرزندان تا سن بلوغ خود که برای دختران 9 سال و برای پسران 15 سال است، با پدر زندگی می کنند و سپس خودشان مشخص می کنند که دوست دارند با پدر و یا مادر زندگی کنند. والد غیر سرپرست می تواند در روزها و مکان اعلام شده توسط دادگاه، فرزند خود را ملاقات کند. در صورتی که امکان آسیب جسمی و روحی فرزند توسط والدی که با او زندگی می کند وجود داشته باشد، والد دیگر می تواند شکایت کرده و حضانت را سلب کند.

اگر در پروسه طلاق هستید و بابت حضانت فرزند خود نگرانی دارید، می توانید از وکیل رامین پورعطا جهت انجام مشاوره و یا بر عهده گرفتن وکالت خود کمک بگیرید. این وکیل متخصص و باتجربه آماده ارائه خدمات وکالت و مشاوره حقوقی است.

سوالات متداول؛ حضانت بچه ها بعد از طلاق

ملاقات فرزند با والدی که حضانت را بر عهده ندارد چند روز در ماه است؟

تعیین این موضوع بر عهده دادگاه است و بر اساس عواملی مانند سن کودک، فاصله مکانی، شغل پدر و مادر و… مشخص می شود.

اگر یک والد مانع از ملاقات والد دیگر با فرزند شود چه اتفاقی می افتد؟

در صورت ممانعت ممکن است به 3 تا 6 ماه حبس و پرداخت جزای نقدی محکوم شود.

حضانت فرزند بعد از طلاق چگونه است؟

حضانت بچه بعد از طلاق تا سن 7 سالگی با مادر و پس از آن با پدر است.

مقالات مرتبط
پیمایش به بالا